Bygg lönsamt!

För 15:e året i rad ska vi dela ut Lantbrukets Affärers Byggnadsstipendium. Samtidigt passar vi på att genomföra ett seminarium med lönsamhet i fokus.

Torsdagen den 22 oktober 2020 på Tejarps gård, Klågerup

Gott om plats, det har vi gott om! Därför väljer vi att genomföra arrangemanget fysiskt med föredrag, prisutdelning och middag. Helt enligt myndigheternas Coronaregler med ett begränsat antal deltagare. Vi sänder direkt på webben för er som inte kan komma hit.

Preliminärt program

12.00 Lunch

13.00 Inledning – Välkommen till Mötesplats Tejarp

13.15 Bygg lönsamt!
Föredrag och diskussioner kring byggnader, byggprocessen och ekonomi med Per Hansson, verksamhetsledare för KCF, Kompetenscentrum företagsledning vid SLU Alnarp. Per som har en bakgrund i bankvärlden var sakkunnig vid bedömningen av bidragen i Jordbruksverkets tävling ”Framtidens smartaste stallbyggnader”

15.00 Kaffe

15.30 Byggnadsstipendiet fyller 15 år
En bildkavalkad över nominerade byggnader och välförtjänta vinnare genom åren. Vilka erfarenheter har de förmedlat till oss?

16.00 Lantbrukets Affärers Byggnadsstipendium 2020
Tre byggnader är nominerade och de ska presenteras:
– Dikostallet på Malma Gård, Ydre
– Maskinhallen på Larsolofsgården, Götene
– Grisningsstallet på Forsa Gård, Stora Skedvi
Prisutdelning. Vinnaren får diplom, plakett och 25 000 kr!

17.00 Mingel och middag
Vi avrundar cirka kl. 20

Information
Vi har begränsat antalet gäster till 45 stycken.

KOSTNAD
560 kronor per person plus moms, totalt 700 kr. För studenter gäller halva priset, 280 kronor plus moms, totalt 350 kr. I priset ingår lunch, seminarium, fika, mingel och middag inklusive drycker.

ANMÄLAN
Senast den 9 oktober
Ring till Stephanie, telefon 040–40 86 80 eller anmäl via e-post till red@lantbruketsaffarer.se. Vi bekräftar din anmälan. Ange tydligt namnen på de personer som deltager samt fakturaadress.

VEM KOMMER?
Inbjudna är alla intresserade av lantbrukets byggnader och dess möjligheter. Till exempel lantbrukare, fastighetsägare, arrendatorer, byggrådgivare, företagsrepresentanter, finansiärer, försäkringsbolag, studenter och nyfikna.

Hjärtligt välkomna till ett kreativt möte, trevlig samvaro och god mat!